Top
 

2023 m. naujametinė kelionė į Laplandiją su ,,Interlux Travel“: ar buvo verta?

Laplandija neabejotinai yra nuostabi kelionės kryptis. Pasakiškai graži, rami ir geriau už bet ką atspindinti žiemos švenčių nuotaiką. Ši vieta yra pasakiška ne tik dėl savo žiemos grožio, bet ir, tiesiogine prasme, – tu, būdamas čia, iš tiesų pajauti, ką reiškia Kalėdų dvasia. Susitikimas su Kalėdų Seneliu bei jo elfais padėjėjais ištirpdo net ir suaugusiųjų širdis, o ką jau kalbėti apie vaikus. 

Dėl šių priežasčių klausimas, kaip geriausia čia nuvykti, domina daugelį. Atstumas nuo Lietuvos iki Laplandijos – tikrai gana didelis, na o žiemą gali būti ir sunkiai įveikiamas. Tačiau būdų čia atvykti tikrai yra ne vienas: čia galima ir nuskristi, ir atvažiuoti automobiliu ar autobusu. Aptarti ar palyginti visų kelionių galimybių kol kas negaliu, tačiau labai norėčiau plačiai nupasakoti vieną iš jų. 

Naujiesiems į Laplandiją?

WHY NOT!

Kaip ir daugelio, dar lapkričio mėnesį mano galvoje po truputį pradėjo suktis klausimas, ką būtų galima nuveikti per Naujuosius. Kur pasitikti? Ką veikti? Ir vieną dieną, naršydama Facebook‘e, pamačiau ,,Interlux Travel“ reklamą, kurioje buvo siūloma nuvykti į Laplandiją. Kelionės programa, kartu aplankant Taliną ir Helsinkį, kuriuose dar niekada nebuvome, pasirodė labai įdomi, o ir kaina buvo labai patraukli. Palyginusi visų kitų agentūrų pasiūlymus ir suskaičiavusi visas išlaidas, kurias patirtume važiuodami savarankiškai, padariau išvadą, kad tai – pigiausias variantas (jo kaina prasideda nuo 229 Eur). Kaip galutinė kelionės paketo kaina keisis ir (ar) labai padidės, priklausys tik nuo Jūsų asmeninių pasirinkimų. Bet apie viską – iš eilės.

Kas be ko, pirmiausia, ką aš padariau, tai pradėjau ieškoti atsiliepimų apie šią kelionių agentūrą bei apie pačią kelionę. Atsiliepimų radau labai labai daug ir pačių įvairiausių: tiek teigiamų, tiek ir labai daug neigiamų. Atrodė, kad perskaičiau viską ir mano komentaro čia jau tikrai neprireiks, tačiau jau pirmą kelionės dieną supratau, kad be papildomos informacijos – niekaip neįmanoma. Dėl šios priežasties, grįždama namo autobuse, sausio 1 dieną, kažkur tarp Jyväskylos ir Tamperės, pradėjau dėlioti šį ilgą bei informatyvų tekstą. Viskas, kaip aš mėgstu 🙂 Kadangi nuo pat pradžių man buvo žinoma kelionės programa, aš ją pateiksiu šiame įraše kartu su visais savo komentarais.

Programa

Į 239 Eur kelionės kainą ĮSKAIČIUOTA:

  1. Kelionė autobusu
  2. Kelto bilietas Talinas–Helsinkis–Talinas
  3. 1 nakvynė 3* viešbutyje Taline be pusryčių (dviviečiuose kambariuose)
  4. 3 nakvynės 3* viešbutyje Suomijoje be pusryčių (dviviečiuose kambariuose)
  5. Kelionės vadovo paslaugos
  6. Kelionės dokumentų sutvarkymas

Kelionė autobusu

Kelionė vykdoma turistiniu autobusu, ir tai žinoti, pasirodo, yra labai svarbu. 

Ilgos kelionės autobusu mums nesvetimos: į Berlyną po 17 valandų į vieną pusę varinėdavom ir žiemą, ir vasarą. Autobusas būdavo patogus, tualetas veikdavo visais metų laikais, buvo ir ekranai sėdynėse, ir vanduo. Tačiau, skirtingai nei tada, autobusas šioje kelionėje buvo labai labai paprastas, ir, mano nuomone, labiau skirtas neilgoms kelionėms. Vietos kojoms buvo mažai, o tualetas visos kelionės metu buvo uždarytas. Mums paaiškino, kad reisiniai autobusai, kurių grafikai suplanuoti iš anksto ir ilgam į priekį, pasirūpina ir specialiais skysčiais, kad vanduo žiemą neužšaltų, ir planuoja savo maršrutus taip, kad visą tualeto turinį būtų galima nupilti specialiose aikštelėse. Tačiau turistiniuose autobusuose taip nėra daroma. Dėl šios priežasties turistiniame autobuse esančiu tualetu negalima naudotis arba tai leidžiama daryti tik vaikams ir tik extra atvejais. Mūsų kelionės metu būdavo sustojama maždaug kas 2 val. Taip pat noriu pažymėti, kad kelionės aprašyme NEBUVO NURODYTA, kad tualetas autobuse veiks. 

Tęsiant autobuso temą, noriu paminėti ir papildomą opciją – FIKSUOTĄ VIETĄ AUTOBUSE

Atsiliepimuose apie šią kelionę mačiau nemažai nusiskundimų apie tai, kad žmonės pageidaudavo ar tikėdavosi sėdėti kartu, tačiau buvo pasodinti atskirai. Toks priekaištas man atrodo keistas. Juk kai Jūs skrendate lowcosteriu, pavyzdžiui, ,,Ryanair“, Jūs gal ir tikitės būti pasodinti kartu, bet tuo pačiu suprantate, kad tai būtų malonus atsitiktinumas. O, norint būti tikram, kad sėdėsite kartu, vietą išsiperkate iš anksto. Tad kodėl šiuo atveju turėtų būti kitaip? 

Aš nežinau, kaip tiksliai paskirstomos vietos autobuse, tačiau juk logiška, kad keliautojų vienoje kompanijoje gali būti 2, 3, 4 ir daugiau, o gal – tik vienas. Galimas ir toks variantas, kad kompanijos nariai susimoka ne tuo pačiu metu, o kelionės organizatorius, atsižvelgdamas į gautų mokėjimų eiliškumą, susodina keliautojus eilės tvarka. Aš nenorėjau rizikuoti ir aklai tikėtis, kad mus pasodins kartu, nes suprantu, kad taip gali ir nenutikti. Todėl mes pasinaudojome fiksuotos vietos užsakymo paslauga, kuri kainavo 15 Eur vienam asmeniui.

Aš tiksliai nurodžiau, kad noriu sėdėti su vyru, ir kurioje eilėje. Taip pat pareikalavau paminėti tai ir sutartyje. Sėdėjome antroje eilėje už gido. Kitą kartą rinkčiausi tas pačias vietas. 

Viešbučiai

Taline mums labai pasisekė būti apgyvendintiems pačiame miesto senamiestyje – 3* Three Crowns viešbutyje. Kambariai maži, tačiau lokacija – fantastiška.

Oulu miestelyje, kuriame praleidome dvi naktis, viešbutį už papildomą mokestį galima pagerinti. Tačiau reikalas yra toks, kad, užsisakant kelionę, praktiškai iki pat kelionės pradžios nebuvo tiksliai žinoma, kuriame tiksliai viešbutyje gyvens svečiai – mieste ar už miesto centro. Atsiliepimų apie tai irgi radau pačių įvairiausių – vieną kartą žmonės buvo nepatenkinti, kad buvo apgyvendinti už miesto ribų, o kitu atveju žmogus buvo nepatenkintas, kad pasirinko geresnį viešbutį už priemoką, tačiau standartinio pasiūlymo viešbutį matė pro langą. Po šios kelionės supratau, apie ką jis kalbėjo. 🙂 Jis pasirinko Radisson Blu viešbutį (priemoka – 15 Eur asmeniui), o pro langą matė Scandic City viešbutį. Mes jį irgi matėme, nes pasielgėme lygiai taip pat. Tačiau, kaip ir su vieta autobuse, norėjome būti tikri, kad gyvensime centre, o ir Radisson Blu yra tikrai puikus viešbutis. Beje, noriu pažymėti, kad Scandic City praktiškai jam nenusileidžia. Kelionės metu visi viešbučiai, kuriuose apsistodavome, buvo tikrai puikūs.

Gidai ir vairuotojai

Kelionėje mus lydėjo Živilė ir Renatas. Živilė buvo labai tyli ir rami, susakydavo tik svarbiausią informaciją ir daugiau nieko. Kiek supratome, ji nedirba gide, tiesiog palydėjo grupę iki Helsinkio.

Tačiau Renatas buvo visiškai kitoks. Daug pasakojantis, daug bendraujantis. Pasakodavo pasakas, įdomias istorijas iš savo gyvenimo ir darbo. Gal pasirodė kiek arogantiškas, tačiau, mano nuomone, šios kelionės metu jis puikiai atliko savo darbą. 

O vairuotojai nelabai patiko. Kaip supratau, pervežimo paslaugas teikė ,,Ollex“ bendrovė ir jos vairuotojai. Kelis kartus pravažiavo posūkį (na, matyt, nesusikalbėjo su navigacija), grįžtant ,,pravarė“ per raudoną šviesoforo signalą Vilniuje. Bet, jei vertinčiau visą jų pravažiuotą kilometražą (daugiau nei 3 tūkst. km), vairuotojai saugiai suvežiojo mus pirmyn ir atgal. Vis tik etiketas arba tiesiog jų bendravimas darbo metu ,,šlubavo“. Viena iš nemalonesnių situacijų – kai vienas kitam, paskambinę telefonu ir kalbėdami per garsiakalbį, rėkė visame autobuse, o jų kalboje kas antras žodis buvo necenzūrinis. Svarbu paminėti, kad mūsų autobuse buvo ir vaikų. Arba kitas pavyzdys, kai ruošėmės išvažiuoti iš Helsinkio uosto. Tuo metu vienas vairuotojas tarė kitam: ,,Einu, paklausiu pas tą vištą, kur toliau važiuosime“. Jis turėjo omenyje Živilę, kuri tikrai nenusipelnė tokios pravardės. 

Papildoma, o, daugeliu atvejų, tikriausiai, būtina paslauga – EKSKURSIJŲ IR PERVEŽIMO PAKETAS (kaina – 89 Eur), kurį sudaro:

  1. Apžvalginė ekskursija Helsinkyje
  2. Ekskursija Taline
  3. Ekskursinė išvyka į Kalėdų Senelio kaimelį
  4. Pervežimo paslaugos
  5. Pusryčiai viešbutyje

Iš pradžių mes galvojome šio paketo nesirinkti, tačiau, vertinant tai, kad nebuvome nei Helsinkyje, nei Taline, ekskursijos mums buvo svarbios. Kaip ir pervežimo paslaugos iki Kalėdų Senelio miestelio. Savarankiškai nuvykti būtų nei pigiau, nei patogiau. 

Šiam paketui aš asmeniškai priekaištų neturiu. Pusryčiai visur buvo puikūs, o ir ekskursiją Helsinkyje bei Taline turėjome (tik, kaip vėliau supratau, ne visi). 

Į viešbutį Taline iš Lietuvos atvažiavome dviem autobusais. Antrą autobusą lydėjo kelionės vadovė ir gidė Rasa, kuri turėjo vesti ekskursiją ir savo grupei, ir mums. Antras autobusas atvažiavo kiek anksčiau, todėl turistai turėjo kiek daugiau laiko, o kai mes įžengėme į viešbutį Taline, gidė paskelbė, kad ekskursija prasidės už 15 minučių. Dalis žmonių buvo su vaikais, kuriuos reikėjo aprengti šilčiau, kiti dar net raktų nuo kambario nespėjo gauti. Nei atsipūsti nei pailsėti. Tad mes sutarėme, kad tie, kurie spėja, eina po 15 min, o kiti – vėliau. Tačiau žmonės, nusileidę po poros valandų, ekskursijos nesulaukė… Negaliu tiksliai atsakyti, dėl kieno kaltės – ar jie tiesiog nesurado grupės, o gal antros ekskursijos ir nebuvo. 

Ketvirtas ekskursijų ir pervežimo paketo punktas ,,Pervežimo paslaugos“ šiuo atveju reiškė kelionę nuo Oulu iki Kalėdų Senelio miestelio. 

Visos mūsų išlaidos žmogui šiame kelionės etape buvo 358 Eur. Beje, didelis privalumas, kad su ,,Interlux Travel“ galima susitarti mokėti dalimis.  

Toliau žingsnis po žingsnio pakomentuosiu kiekvieną kelionės dieną.

Pirma diena

• Ryte išvykimas iš Vilniaus, Kauno ir Panevėžio
• Kelionė per Latvijos ir Estijos teritoriją
• Atvykstame į Taliną
• Ekskursija pėsčiomis po Talino senamiestį
• Po ekskursijos, laisvas laikas
• Vykstame link viešbučio
• Įsikūrimas
• Poilsis
• Nakvynė viešbutyje

Mes pajudėjome nuo Spaudos rūmų 7.20 val. Dalis žmonių prie mūsų prisijungė Panevėžyje. Noriu pažymėti, kad mums labai pasisekė su pakeleiviais: visi keliautojai buvo labai inteligentiški, kultūringi ir draugiški. Vaikai – labai ramūs. Jei būčiau tikra, kad kiekvieną kartą keliaujant autobusu kartu vyks tie patys žmonės, tikrai sutikčiau keliauti dar kartą. Kolektyvas yra labai svarbu, vertinant, kiek laiko Jūs praleidžiate kartu labai mažoje aplinkoje. Kelionės iki Talino metu turėjome tris ar keturis sustojimus, o bendrai kelionėje praleidome 10 valandų. 

Toliau tęsė ekskursija po Taliną ir laisvas laikas. Mano nuomone, Talinui vieno vakaro tikrai yra per mažai. Talinas – labai gražus miestas su nepakartojamu istoriniu senamiesčiu, įdomiomis, jaukiomis kavinukėmis. Į Taliną tikrai planuoju sugrįžti dar kartą. 

2 diena

• Ankstyvas išsiregistravimas iš viešbučio
• Registracija į keltą, plaukiantį į Helsinkį (Viking Line)
• Norintys gali pusryčiauti kelte (papildomas mokestis – apie 15 Eur asmeniui)
• Atplaukimas į Helsinkį ir kelionė į Oulu per Suomijos teritoriją (apie 600 km)
• Vėlai vakare atvykstame į viešbutį
• Poilsis
• Nakvynė viešbutyje

Įdomiausiais nuotykis antrą dieną buvo kelionė keltu. Ji truko apie 2,5 val. Kelte laukė daugybė kavinių, parduotuvių ir įvairių pramogų: lažybų automatai, koncertai, karaoke. Vaikams įrengta atskira žaidimų aikštelė, kurioje juos linksmino animatorius. Jeigu norite kažką įsigyti iš alkoholinių gėrimų, geriausia tai padaryti Taline arba kelte. Nes, pasirodo, Suomijoje alkoholis parduodamas tik iki tam tikro laiko, o ir šiaip viskas gana anksti uždaroma. Toliau mūsų vėl laukė ilga 600 km kelionė autobusu. Į Oulu atvykome apie 12 val. nakties, tad apie kažkokį pasivaikščiojimą po miestelį nebuvo nei kalbos. Po tokio ilgo važiavimo buvome labai išvargę.

3 diena

• Pusryčiai viešbutyje (perkant ekskursijų paketą, pusryčiai yra įskaičiuoti)
• Ekskursinė išvyka į Laplandiją – Rovaniemi – Kalėdų Senelio kaimą (įėjimo bilietai apmokami papildomai pačių keliautojų)
• Norintys gali pasivažinėti šiaurės elnių arba haskių tempiamomis rogėmis (už papildomą mokestį)
• Grįžtame į viešbutį
• 2022.12.31 siūlome naujametinę vakarienę viešbutyje (už papildomą mokestį)
• Poilsis
• Nakvynė viešbutyje

Ši diena buvo, ko gero, svarbiausia dėl kurios ir leidomės į kelionę: aplankyti Kalėdų Senelį ir pasitikti Naujuosius metus. Vėl 200 km pirmyn (Oulu–Kalėdų senelio miestelis) ir tiek pat atgal. Kuo toliau važiuoji į šiaurę, tuo labiau stebiesi, kokia ten yra trumpa diena, šviesu pasidaro maždaug 10, o jau 14 val. pradeda temti. Gamta čia – be proto graži, o žiema – tikrai sužavi. Geresnės aplinkos žiemos šventėms sutikti, tikriausiai, ir nerasi. Tačiau oro sąlygos yra labai nenuspėjamos ir todėl daugybę laiko ,,suvalgo“ kelionė. ,,Santa Parke“ ir miestelyje bendrai praleidome vos 4 val. Į viešbutį grįžome apie 21 val. 

Visos pramogos, tokios kaip pasivažinėjimas su haskiais ar elniais ir bilietai į ,,Santa Parką“ kainuoja papildomai (visose agentūrose visa tai apmokama papildomai). Mes pasirinkome tik ,,Santa Parką“, kurio įėjimo bilietų kainos – suaugusiems – 42 Eur, vaikams (3–12 metų) – 36 Eur. 

Na o dabar tiesiog privalau papasakoti apie du Kalėdų Senelius. Yra dvi vietos – ,,Santa Parkas“ ir ,,Santa kaimelis“. ,,Santa Parkas“ – tai didelis pramogų parkas bunkeryje po žeme. Ten vyksta elfų pasirodymai, susitikimai su Kalėdų Seneliu, yra ledo kambarys, paštas, elfų dirbtuvėlės, kuriose vaikai gali pagaminti atvirutes ir t. t. Būtent į šį parką įėjimas yra mokamas. Kalėdų Senelis labai draugiškas, noriai bendrauja ir sutinka fotografuotis telefonu (mums net pats ir pasiūlė). Esant poreikiui, galima pasidaryti ir prof. nuotrauką už 27 Eur.

,,Santa kaimelis“ (1–2 km nuo ,,Santa Parko“) – tai gražus namelių kompleksas po atviru dangumi, kaip tik ten yra ir žymioji poliarinio rato siena. Šioje vietoje galima pasivažinėti su haskiais, elniais, pasivaikščioti ir susitikti su Kalėdų Seneliu Nr. 2. Šis kaimelis yra visiškai nemokamas, bet čia Kalėdų Senelis nėra toks jau draugiškas ir kategoriškai atsisako fotografuotis telefonu. Nebent tik su jų fotoaparatu. O ir elfai ne tokie malonūs, kaip kad ,,Santa Parke“. Bet ir čia Jūs neįpareigoti pirkti nuotraukas.

Mano rekomendacija – jei einate į ,,Santą Parką“, susitikite su Kalėdų Seneliu ten, o jau kaimelyje laiko eilėje tikrai negaiškite. Tiesiog neverta. Vis tik reikia suprasti, kad tai yra labai komercializuota vieta ir, sakyčiau, du Kalėdų Seneliai dar yra palyginti nedaug. Geriau pasigrožėkite gamta. Tačiau, jei Kalėdų Senelį pageidaujate aplankyti ir kaimelyje, tai pasiruoškite ilgai laukti ilgoje eilėje ir nuotraukos pirkimui. Telefonu geros nuotraukos nepadarysite… 

Naujuosius metus ,,Interlux Travel“ siūlė pasitikti viešbutyje. Naujametinė vakarienė vyko ir Scandic City, ir Radisson Blu (kaina – 85 Eur asmeniui). Iš pradžių mes atsisakėme. Pagalvojome, kad galbūt nueisime į miestą – gal prie miesto eglutės, gal – į kokį restoraną. Tačiau gruodžio 31 d. lietus Oulu pylė kaip iš kibiro. Dėl šios priežasties mes paklausėme gido, ar dar būtų laisvų vietų vakarienei, bet jis atsakė, kad viskas buvo iš anksto rezervuojama ir vietų nebėra… Tuomet mano vyras nusileido į viešbučio registratūrą pasiteirauti, ar būtų galimybė užsisakyti maisto į kambarį ar užsisakyti staliuką restorane, tačiau ten sužinojo, kad yra laisvų vietų ir į šventinę vakarienę. Ir net ne po 85 Eur, tačiau vos po 54 Eur asmeniui! Mes sutikome su pasiūlymu. Tai buvo absoliučiai tas pats pasiūlymas, kokį siūlė ir ,,Interlux“. O jei tiksliau –  švediškas stalas, saldus stalas, kava bei arbata ir paprastas vanduo ant stalų. Maistas buvo labai skanus. Muzikos nebuvo (tik viešbučio fone), programos irgi nebuvo, o ir visi kiti gėrimai – už savo pinigus. Nebuvo nei pasitikimo gėrimų, įskaičiuotų į pasiūlymą, nei skirtų Naujiesiems metams pasitikti. Visi gėrimai, išskyrus šaltą vandenį, už ,,savus“. Na ir įdomiausia dalis – kainos: ,,GinTonic“ kaina – 20 Eur, šampano taurė – 12,90 Eur! Šampano taurė – 12,90 Eur!! Pakartosiu!  

Mano nuomone, ši vakarienė nebuvo verta nei 54 Eur, nei juo labiau 85 Eur. 

4 diena

• Pusryčiai viešbutyje (perkant ekskursijų paketą, pusryčiai yra įskaičiuoti)
• Laisva diena Oulu arba, už papildomą mokestį, galimybė aplankyti Ranua zoologijos parką (pervežimo mokestis – 20 Eur + įėjimo bilietai)
• Išvykimas iš Oulu link Helsinkio
• Įsikūrimas viešbutyje
• Poilsis
• Nakvynė viešbutyje

Šią dieną mes galėjome praleisti Oulu miestelyje arba važiuoti į Ranua zoologijos sodą. Sausio 1 dieną Oulu miestelyje niekas nedirbo, o ir iš viešbučio reikėjo išsikraustyti. Nors stengiamės nepalaikyti zoologijos sodų, čia tiesiog nebuvo kitos alternatyvos, o ir gidas patvirtino, kad zoologijos sodas – fantastiškas ir tikrai vertas dėmesio. Tad mes pasirinkome nuvykti į Ranua zoologijos sodą, bet gal būtų buvę geriau pasitrankyti ir po Oulu. Zoologijos sodas – kaip visi zoologijos sodai: gyvūnai narvuose. Na, narvai didesni bei erdvesni, tačiau vis tiek narvai. Jei ruoštumėtės nuvykti į šį zoologijos sodą, turėkite omenyje, kad galite nepamatyti net pusės ten esančių gyvūnų, kadangi vieni jų miega, kiti – slapstosi. 

Aplankę zoologijos parką, pajudėjome link Helsinkio, o naktį praleidome Tamperės mieste esančiame Scandic viešbutyje.

5 diena

• Pusryčiai viešbutyje (perkant ekskursijų paketą, pusryčiai yra įskaičiuoti)
• Apžvalginė ekskursija autobusu ir pėsčiomis po Helsinkį. Po ekskursijos, kelionė link uosto
• Registracija į keltą
• Plaukimas iš Helsinkio į Taliną (Eckeroline)
• Atvykimas į Taliną
• Kelionė per Estijos ir Latvijos teritoriją
• Atvykimas į Lietuvą (per Panevėžį, Kauną ir Vilnių) naktį/kitos dienos paryčiais

Įdomiausias šios dienos nuotykis buvo susipažinti su Helsinkio miestu. Ekskursijai turėjome vos porą valandų ir tik patiems svarbiausiems objektams aplankyti, o po to vėl plaukėme keltu Eckeroline. Jame yra labai fainas bufetas ,,Eckero“ (kaina – 34 Eur asmeniui), kuriame gali valgyti ir gerti tiek, kiek širdis geidžia. Tarp gėrimų – baltas ir raudonas vynas, alus, kiti gėrimai. Maisto pasirinkimas – taip pat milžiniškas: nuo mėsos kepsnio iki juodųjų ikrų (nejuokauju). Tai buvo geriausias bufetas, kuriame man teko kada nors lankytis, ir, svarbiausia, jame buvo žymiai geresnis laiko praleidimas nei Naujųjų metų naktį. 

Po nuostabaus pasibuvimo kelte, ir vėl laukė labai ilga kelionė namo…

Per visas šias kelionės dienas iš viso nuvažiavome 3 260 km. 

Na ir, tikriausiai, svarbiausias klausimas:

ar verta rinktis šią kelionę? 

Aš manau, kad visais atvejais keliauti verta, tačiau kiekvieno asmeninis reikalas, kokį keliavimo būdą geriausia pasirinkti ir kiek pinigų tam išleisti. 358 Eur asmeniui už tokią kelionę ir tiek, nors ir trumpai, aplankytų naujų vietų yra tikrai nedaug. Taip, viskas buvo labai intensyvu, didžiausioji dalis laiko praleista važiuojant, bet tikėtis kažko daugiau iš kelionės autobusu nežinau, ar yra verta, o papildomos dienos bei papildomas laikas reikštų ir papildomas išlaidas, ir didesnę kainą. 

Renkantis tokią kelionę yra labai svarbu neturėti per didelių lūkesčių. Rekomenduoju labai atidžiai perskaityti kelionės pasiūlymo sąlygas ir sutartį bei suprasti, kad čia tikrai nesisuks viskas tik aplink Jus. Paskaičiusi kai kurių keliautojų atsiliepimus, o, galiausiai, ir pati nuvažiavusi, supratau, kad kai kuriais momentais klausimų turėčiau daugiau žmonėms, o ne kelionių agentūrai. Aš manau, kad organizatoriams dar yra ką patobulinti šios kelionės maršrute, tačiau, apibendrinant, MES LIKOME PATENKINTI šia kelione (netenkino tik autobuso patogumas ir šiek tiek vairuotojai). Mūsų kelionė praėjo sklandžiai, dėl ko aš labai džiaugiuosi. Aš tikrai mielai sutikčiau dar kartą leistis į tokio pobūdžio kelionę. Tačiau, deja, negaliu pažadėti, kad Jūsų kelionės patirtis bus tokia pati. 

Gražių ir smagių Jums kelionių bei nepamirštamų įspūdžių! 

Latest comments

Post a comment